Nyheter

 

Covid-19

Säkerhet är alltid av största vikt för mig på Molns resor. Moln följer myndigheternas riktlinjer för förebyggande av coronavirusinfektioner och tar hänsyn till dem vid vår verksamhet.

Sommaren 2020-2021 resor kommer att ske som planerat. Under turerna i år tar vi särskilt hand om hygien och säkerhetsavstånd: 

• Vi transporterar inte deltagare till utgångspunkterna för turerna. Om resan inkluderar transport till avgångsplatsen kommer vi att återbetala andelen av resans pris.
• Vi begränsar antalet deltagare till åtta. På vissa kajakturer är antalet deltagare mindre på grund av den krävande karaktären av turen.
• Av hygieniska skäl och för att underlätta att upprätthålla säkerhetsavstånd serverar vi inte mat på turerna. Deltagarna ansvarar för sina egna måltider. Deltagarna får låna vid behov ett friluftskök och vi hjälper dig gärna med att välja bra mat till turen.  Vi återbetalar delen av måltiderna från resans pris.
• Under utflykterna önskar vi att alla respekterar en 2m säkerhetsavstånd vid paddling, på land och vid camping.
• Vi rengör kajaker och paddlar efter användning.
• På friluftsresor lever vi under mer asketiska förhållanden, och rinnande vatten är inte alltid möjligt för handtvätt. Vi har med oss handtvättmedel för deltagarna att använda på turerna.
• Kom bara med på resan vid god hälsa! Om du blir sjuk kan du avboka ditt deltagande utan kostnad. 

Välkommen med och njuta av naturen,

Roope Roine

 

Resornas nivåer

För att du ska trivas på vandringen och få ut det mesta av din kurs eller resa är det viktigt att nivån på konditions- och erfarenhetskraven är rätt.

Lätt. Kortare turer. 4–6 timmar vandring eller paddling per dag i enklare terräng eller förhållanden.

Medelnivå. God grundkondition. 6–8 timmar av aktiviteten per dag. Mer krävande terräng eller paddlingsförhållanden.

Avancerad. Kräver god kondition. Annars som ovan men vi gör fler långa dagar i följd. Du bör ha tidigare erfarenhet av vald aktivitet.