Ofoten - Nordnorge

Öster om Lofoten. Tvärs över fjorden på fastlandet ligger bergskedjan Ofoten, som i öster gränsar till svenska gränsen. Området har de högsta och brantaste bergen i nord Norge. Området är uppkallat efter Ofotfjordsfjorden som leder till staden Narvik.

Turen passar bäst för vandrare med tidigare erfarenhet av fjällvandring. Vi bor i en modern stuga med kök och dusch. Vi gör dagsutflykter till olika toppar i området. Dagsturerna är ca 13 - 20 km och meden höjdskillnad på ca 800 - 1100 m. Dagarnas längd är 7-8 h. Vi rör oss inte på branta fjäll, utan vi väljer rutter där det inte finns några alltförbranta partier.

Friluftsresan är nya för Molns, så priset är cirka 20% billigare än de kommande åren. Provtur är ett nytt deltagande sätt att skapa intressanta och utmanande Moln-turer. För mig, som guide, är det ytterst viktigt att få dina tankar och åsikter när jag skapar en ny tur. Du kommer att påverka direkt innehållet i den kommande Moln resan.

Ofotes vandringsveckan är en del av Molns utflyktstrilogi sommaren 2022 - tre nya områden alla tillgängliga med tåg och buss. Utflykt till Torneåsjön följt av Ofoten vandringsvecka och sista området är Sjunkhattens nationalpark nära Bodö. Du kan ta en supersemester och delta för alla eller välja den som intresserar dig mest. Du kan resa antingen till Uleåborg, Kiruna, Narvik eller Bodö där vår guide möter dig och efter resan tar vi dig till Kiruna, Narvik eller Bödö beroende på vart du rest.

Plats. Ofoten och Narvik området. Norge.

Datum. 10. - 16.7.2022.

Resans längd. 7 dagar. 5 vandringsdagar.

Antal deltagare. Minimum 4. Max 6.

Svårighetsgrad. Medelnivå.

Pris. 1150€. En persons rum 1450€

Försäkring. Ansvarar deltagarna själva för.

Ingår i priset. Guide, boende, transport från Narvik och tillbaka.

Ingår inte i priset. Försäkring. Mat.