Gör en arktisk vandring på östra Grönland 2021

På Grönland finns jordens sista vildmarker. Under de få sommarmånaderna blir östra Grönlands fjordar och berg is- och snöfria. Från bergstopparna har man en vy som sträcker sig över ett öde landskap från norr till söder.

Ett besök på östra Grönland är som att återuppleva en svunnen tid innan byar och vägar tog över alpdalarna i Centraleuropa. Vi vandrar i ett drömlikt landskap av berg och isbergsfyllda fjordar.

Resan börjar med en båttur norrut till fjorden Ikerasaalaq. Därifrån vandrar vi nordväst till Sermlikfjorden och följer den söderut. Vi gör några dagsturer upp till bergstopparna. Vi bär all vår utrustning med oss. Vi rör oss i lätt högfjällsterräng med ömtålig arktisk flora som man måste ta stor hänsyn till, vilket märks i valen av rutter och lägerplatser. Vi är ju bara gäster i det här unika landskapet.

Resan passar dig som har god kondition som är van att bära en tyngre ryggsäck (15–20 kg) i flera dagar. Du behöver bara ta med din personliga utrustning. Moln förser gruppen med tält och all gemensam utrustning.

Plats. Öst Grönland

Datum. 29.7 - 9.8.2022.

Resans längd. 12 dagar. 8 vandringsdagar.

Antal deltagare. Minimum 6, max 8.

Svårighetsgrad. Medelnivå.

Logi. Tält och två nätter i hus (2 personers rum) i Tasilaq.

Pris. 2400€

Försäkring. Ansvarar deltagarna själva för.

Ingår i priset. Guidning. Tält. Mat på Grönland. Transporter på Grönland. Inomhusboende två nätter i Tasilaq efter vandringen.

Ingår inte i priset. Resa till Grönland (Kulusuk). Se: www.icelandair.fi för flyg till Island och www.airiceland.is för flyg från Island till Kulusuk (Grönland). Boende och mat i Reykjavik ingår inte.

ABC för skonsamt friluftsliv på Grönland PDF.