Upptäck Grönland i sommar

Grönland är ändlösa vyer och stillhet invävt i ett vackert ljus. Ett mäktigt landskap med orörd natur. På sommaren är den isfria kustremsan ett fantastiskt landskap. Ett unikt område att paddla i – har du någonsin paddlat bland isberg? Dessutom har vi goda chanser att se valar.

Vi gör också en lättare vandring till en topp med utsikt över inlandsisen. Från de olika lägerplatserna går det bra att på kvällarna göra kortare upptäcktsfärder.

Resan passar paddlare med viss erfarenhet. Vi använder stabila två personers kajaker. Om du är erfaren paddlare kan vi också erbjuda singelkajak.

Turen går till Grönlands glest befolkade östkust som vi lätt kommer till via Island. Vi flyger till byn Kulusuk där vi startar turen. Sista dagen bekantar vi oss med områdets huvudort Tasilaq.

Vi håller ett lugnt dagstempo med 6–8 timmar paddling. Vi övernattar i tält och lagar vår mat på spritkök.

Plats. Öst Grönland

Datum. 29.7. - 9.8.2022.

Resans längd. 12 dagar. 7 paddlingsdagar + 1 vandringsdag.

Antal deltagare. Minimum 6, max 8.

Svårighetsgrad. Avancerad.

Logi. Tält och två nätter i hus (2 personers rum) i Tasilaq.

Guide. Roope Roine

Pris. 2900€

Försäkring. Ansvarar deltagarna själva för.

Ingår i priset. Färdledare, kajak (2 personers eller 1 perons för erfarna paddlare), paddel, flytväst, kapell, mat på Grönland, inomhus boende 2 nätter i byn Tasilaq, transporter på Grönland.

Ingår inte i priset. Resa till Grönland (Kulusuk). Se: www.icelandair.fi för flyg till Island och www.airiceland.is för flyg från Island till Kulusuk (Grönland). Boende och mat i Reykjavik ingår inte.

ABC för skonsamt friluftsliv på Grönland PDF.