Kajakpaddling på Åland.

Ta en tur till Åland, Brändö skärgård!

Brändö kommun består av mer än tusen öar, karga holmar och skär ute i ytterskärgården. För lokalbefolkningen på cirka femhundra har sjöfart och att leva på naturens vilkkor varit vardag i århundraden.Kajakpaddling är ett utmärkt sätt att utforska området. Med kajak kommer du nära naturen och naturens rogivande atmosfär det ger möjlighet till att varva ner medan du njuter av naturen.

Om resans: I priset ingår guidning, boende och hyra av kajak (+ flytväst & paddel) samt transport från Helsingfors till Brändö och tillbaka.

Måltider ingår inte i priset. Stugan har ett bra modernt kök.

Turer under resan: Vi gör två dagsturer till olika delar av Brändö skärgård, paddlar ca 15-20 km om dagen. Vi väljer alltid turmål och rutt för dagsutflykten efter de mest gynnsamma vindförhållandena. Utflykterna är utformade för nybörjare som är intresserade av att utforska den unika åländska skärgården på ett säkert sätt med guide.

Välkommen!

Plats. Åland. Brändö kommun.

Datum. 27. - 29.5. & 17. - 19.6. & 7. - 9.10.2022.

Resans längd. Fredag - söndag. Avfärd klockan 14.15 på fredagen. Tillabaka i Helsingfors ca 23 på söndagen. Två paddlingsdagar.

Antal deltagare. Minst 2, max 4 personer.

Svårighetsgrad. Lätt

Logi. Inomhus i modern stuga. Tvåpersoners rum. Bastu. Modernt bra kök.

Pris. 490€

Försäkring. Ansvarar deltagarna själv för.

Ingår i priset. Transport från Helsingfors, man kan också stiga på under vägen, kajak, paddel, boemde i tvåpersoners rum.

Ingår inte i priset. Försäkring. Mat.

ABC för skonsamt friluftsliv i Skärgårdshavet PDF