Dagstur till Barösund skärgård

Upplev den fina skärgården nära Helsingfors under en dagstur med kajak. Molns tur till Barösund är en utflykt till skärgårdsområden som trafikeras av få båtar. Barösund skärgård ligger ca 65 km väster om Helsingfors. Vi kommer dit med bil från Helsingfors på cirka 1,5 timme.

Dagsturen passar utmärkt för dig som nyligen har upptäck charmen med paddling och som känner till grunderna. Under dagen lär du dig sedan mer om paddlingsteknik och navigering i skärgården. Du får alltså en ledd dagstur under trygga förhållanden. Vi paddlar 5 - 6 timmar.

Du kan också välja att paddla i en kajak för två personer, vilket är ett bra alternativ om ni är två personer med olika styrkenivåer eller erfarenhet, till exempel 1 barn + 1 vuxen. Ja, den här turen är perfekt för barn över 10 år.

Du behöver packa med dig klädsel enligt det aktuella vädret samt regnkläder och en omgång byteskläder, solglasögon och solkräm. Snacks (choklad m.m.) är bra att ha med sig och baddräkt om du vill ta dig ett uppfriskande dopp under dagen.

Plats. Skärgården utanför Barösund.

Datum. 14.5.2022.

Resans längd. 1 dag. Klockan 8.30 - 18.00.

Antal deltagare. Minimum 2. Max 4.

Svårighetsgrad. Lätt.

Guide. Roope Roine

Pris. 160€

Försäkring. Ansvarar deltagarna själva för.

Ingår i priset. Färdledare. Kajak + utrustning. Transport från Helsingfors.

Ingår inte i priset.  Försäkring.

ABC för skonsamt friluftsliv i Skärgården PDF.