Torniojärvi - Tuntematomat suurtunturit

 

Torniojärveä ympäröi suuret tunturialueet. Melomalla pääsemme pohjoispuolella olevien tunturien luokse. Tämän tunturialueen lähelle ei ole teitä eikä tuntureilla saa talvella liikkua moottorikelkalla. Harva retkeilijä suunta tälle vaikeasti saavutettavalle alueelle.

Melomme kolme päivää ja teemme kahtena päivänä päiväretken leiristä tunturien huippuille. Mahdollisia kohteita ovat Olmacohkka 1363m ja  Ribasvarri 953m. Retkelle voi osallistua vaikka ei olisi kokenyt meloja, voimme jäjestää kaksikon jossa melot oppaan kanssa.

Alueet ovat uusia Molnin tarjonassa, siksi hinta on noin 20% edulisempi kuin tulevina vuosina. Pilottimatka on uusi osallistava tapa luoda mielenkiintoisia ja haastavia Moln-retkiä. Minulle oppaana on ensiarvoisen tärkeää saada sinun näkökulmia ja mielipiteitä luodessani uutta retkeä. Vaikutat suoraan paikan päällä tulevan Moln-retken sisältöön.

Torniojärviretki on osa Molnin kesän 22 retkitrilogia - kolme uutta aluetta pohjoisissa osissa Pohjoismaita. Torniojärven retki jonka jälkeen Narvik / Ofoten vaellusviikko ja viimeinen retkialue on Sjunkhattenin Kansallispuisto Bodön lähellä. Voit tehdä superloman ja osallistua kaikkille tai valita yhden kohteista joka sinua eniten kiinostaa. Matkustat joko Ouluun , Kirunaan , Narvikiin tai Bodöhön jossa oppaamme on sinua vastassa ja retken jälkeen viemme sinut Kirunaan, Narvikkiin tai Bödöhön riipuen mille retkelle osallistut.

Paikka. Tornionjärvi. Ympäröivä tunturialue. Ruotsi.

Päivämäärä. 2023

Matkan kesto. 7 päivää. 5 retkipäivää.

Vaativuusaste. Keskitaso.

Osallistujien lukumäärä. 4-6 henkilöä.

Hinta. 990 €.

Vakuutus. Osallistujien on huolehdittava itse vakuutuksestaan. Matkavakuutusta suositellaan.

Hintaan kuuluvat. Opastus. Kuljetus Oulusta. Kuljetus takaisin ei sisälly, mutta kuljetus Kirunaan sisältyy josta hyvä junayhteys tai lento. Kajaki.

Hintaan ei kuulu: Ruoat, auttamme ruoan suunittelussa ja voit lainata retkikeittimen Molnilta. Vakuutus.

Neuvoja ympäristöystävälliseen ulkoiluun Pohjois – Ruotsissa PDF.