Padjelanta. Hiihtoretki Ruotsin syrjäisimmässä kansallispuistossa.

Tutustu Padjelantan kansallispuistoon suksilla. Retki on yhteistyö Molnin ja paikallisen Laponia Adventures yrityksen välillä. Mirja & Christian ovat paikallisia tunturioppaitta joilla pitkä kokemus talviretkien järjestämisestä Sarekin ja Padjelantan kansallispuistoissa.

Reittimme kulkee tunturimökiltä toiselle. Hiihdämme Ruotsin syrjäisimmällä alueella ja nauttimme mökeissä yöpymisen mukavuudesta ja turvallisuudesta. Padjelantan kansallispuisto on Ruotsin suurin kansallispuisto ja osa Laponian maailmanperintökohdetta. Lähes 2000 neliökilometriä koostuu laajasta ja avoimesta maisemasta, tunturihuippuja ja suuria järviä.

Aloitamme retken Kutjauresta, Padjelantan kansallispuiston rajan pohjoispuolella ja matkamme Padjelantan läpi etelään Tarran laaksoon. Reitillämme ohitamme Ruotsin syrjäisimmän pisteen, jossa olet mahdollisimman kaukana kaikista teistä ja sivilisaatioista.

Retki on sinulle joka:
- haluatko kokea kauniin tunturimaiseman Padjelantan kansallispuistossa, ja haluat majoittua lämmitetyissä mökeissä.

- Padjelanta retki on fyysisesti keskiraskas. Sinun tulee olla tottunut hiihtämään niin että jaksat vetää pulkkaa koko päivän. Reitti sisältää useita pidempiä yli 20 km:n hiihtopäiviä.

Ota yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää fyysisestä kyvystäsi tai kokemustasostasi.

Ruoka ja majoitus
Retken ensimmäisen ja viimeisen yön majoitumme Jokkmokin keskustassa sijaitsevassa majatalossa, jossa jaat huoneen muiden ryhmän osallistujien kanssa. Lähes 100 vuotta sitten rakennettu talo oli valtion metsäyhtiön omistuksessa, paikallisen metsänhoitajan kotina. Paikkaa ylläpitävä Caisa valmistaa meille illallisen ja aamiaisen.

Kerro meille varausta tehdessäsi, jos pidät kasvis- tai vegaanisesta ruoasta tai jos sinulla on allergioita.

Seuraavat kuusi yötä majoitumme mökeissä, joissa on rajoitettu sähkönsaanti eikä ole wifiä tai juoksevaa vettä. Jaat huoneen tai mökin muiden ryhmän osallistujien kanssa ja autamme kaikki kantamaan vettä ja valmistamaan ruokaa. Mökit lämmitetään puulla tai kaasulla ja ne pitävät mukavan sisälämpötilan. Ne voivat olla kylmiä saapuessamme ennen kuin saamme lämmittimen päälle ja myös hieman viileitä aamulla. Retkellä aamiainen ja illallinen valmistetaan yhdessä. Ruoka on iso osa elämystä ja syömme hyvin tällä retkellä.

Saapuminen retkelle
Tapaamme sinut Jokkmokkissa (majatalossa) 1. päivänä klo 15.00 tai noudamme Luulajasta klo 12.00, jos lisäät noudon varaukseesi.

Retken jälkeen voit varata bussi- ja junalippusi mihin aikaan päivästä tahansa tai varata Molnin kautta kuljetuksen Luulajan lentokentälle. Olemme paikalla ajoissa kaikille lennoilla klo 13.00 jälkeen.

Aikataulu & Reitti
Ateriat on merkitty joka päivä B = aamiainen, L = lounas ja D = päivällinen PÄIVÄ 1 Saapuminen ja valmistelut (D)

Päivä 1.
Noudamme sinut iltapäivällä Jokkmokkin majatalosta ja ajamme tukikohtaamme aivan Jokkmokin ulkopuolelle. Annamme sinulle varusteet ja kaiken avun ryhmävarusteiden tarkistuksessa ja pakkaamisessa retkelle. Aikaa jää myös muihin ryhmän jäseniin tutustumiseen. Kun kaikki on pakattu ja valmista, suuntaamme takaisin Jokkmokk majataloon, jossa sinulla on aikaa kirjautua huoneisiisi ja käydä suihkussa ennen kuin nautimme illallisen ravintolassa. Jos saavut Jokkmokkiin aamulla, suosittelemme vierailemaan Ájtte- saamelaismuseossa.

Päivä 2, Retki alkaa. (B,L,D)
Syömme aamiaisen guesthousessa ennen kuin suuntaamme länteen Padjelantan kansallispuistoon ja Laponian maailmanperintökohteisiin. Matkustamme minibussilla kaksi tai kolme tuntia Ritsemiin, jossa tie päättyy. Tästä jatketaan kelkkojen takana vielä tunnin verran ennen kuin jäämme Akka-vuoren juurelle. Viimeisellä osuudella Kutjaureen hiihdetään kevyillä reppuilla ja loput varusteet kuljetetaan mökille kelkalla. Syömme yhdessä illallisen ja yövymme mökissä. Etäisyys suksilla: noin 10 km, nousua/laskua: +100/-50,m.  arvioitu hiihtoaika: 3h

Päivä 3 Kansallispuistoon. (B,L,D)
Aamiaisen jälkeen pakataan ahkiot ja suuntaamme etelään. Reittimme seuraa jäätynyttä jokea, nimeltä Vuojatädno, ohittaen Sáluhávrren kesäasutuksen. Vuojat tarkoittaa "uida" ja viittaa siihen, että täällä porojen piti uida matkallaan talviselta laiiduinalueelta kesäalueille. Illalla saavumme Låddejåkkiin majoille. Etäisyys suksilla: noin 25 km, nousua/laskua: lähellä +50/-50 m, arvioitu hiihtoaika: 8-10 h

Päivä 4 Arasluokta. (B,L,D)
Reittimme seuraavalle mökille vie meidät  900 metriä merenpinnan yläpuolella olevan solan. Yövymme mökissä Arasluoktalla, saamelaisten kesäasutuksessa. Etäisyys suksilla: noin 13 km, nousua/laskua: +300/-250 m, arvioitu hiihtoaika: 5-6h

Päivä 5 Duottar mökit. (B,L,D)
Jatkamme länteen hiihtämällä retken korkeiman kohdan yli. Tämä avara maisema tarjoaa upeat mahdollisuudet panoraamanäkymiin. Lähes 900 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitseva Duottar-mökki antaa meille hyvän suojan mahdolisia kovia tuulia vastaan. Etäisyys suksilla: 20 km, nousua/laskua: +300/-50, arvioitu hiihtoaika: 8h

Päivä 6 extraäivä. (B,L,D)
Retkeen on sisälytetty extrapäivä, jotta voimme joustaa  ja reagoida sää- ja lumiolosuhteisiin.

Päivä 7 Tarran laakso. (B,L,D)
Jatkamme itään alas tuntureilta Tarran laaksoon. Jäätynyt Tarra-joki johdattaa meidät alas Såmmarlappan vuoristomökkiin, jonnejäämme yöksi. Etäisyys suksilla: n. 24 km, nousua/laskua: +50/-400, arvioitu hiihtoaika: 8-10h

Päivä 8 Takaisin Jokkmokkiin (B,L,D)
Hiihdämme aamulla alas Tarran laaksoa ohittaen yhden alueen ensimmäisistä turistimajoista. Lounaan jälkeen moottorikelkka hakee meidät ja ajaa meidät Kvikkjokkiin. Jatkamme minibusseilla Jokkmokkiin, jossa nautimme illallisen  ja saunomme majatalossa. Etäisyys suksilla: n. 8 km, nousua/laskua: -50 m, arvioitu hiihtoaika 3h

Päivä 9 Kotiin. (B)
Syömme aamiaisen guesthousessa ennen kuin on hyvästittien aika. Vietä päivä Jokkmokissa tai aloita kotimatkasi aamulla.

Paikka. Padjelantan Kansallispuisto. Ruotsi.

Päivämäärä. 2023

Matkan kesto. 9 päivää. 7 retkipäivää.

Vaativuusaste. Keskitaso.

Osallistujien lukumäärä. 4-10 henkilöä.

Hinta. 2300 €.

Vakuutus. Osallistujien on huolehdittava itse vakuutuksestaan. Matkavakuutusta suositellaan.

Hintaan kuuluvat. Opastus. Sukset & monot ja ahkio. Talvimakuupussi. Ruoat (ohjelman mukaan), Kuljetus kansallispuistoon Jokkmokkista ja takaisin. Yöpyminen Jokkomokissa ja retkellä sisämajoituksessa.

Hintaan ei kuulu: Matkat Jokkmokkiin, Vakuutus.