Kanoottimelonnan alkeiskurssi

Yhdessä päivässä opetan sinulle kanoottimelonnan perusteet.

Turvallisuus, varusteet, kanoottin nostaminen, vesille lasku ja rantautuminen. Ymmärtää melontaroolit tandem-miehistössä ja oppia melomaan yhdessä tehokkaana parina ja yksin.

Opimme melontatekniikkoita kanoottin eteenpäin viemiseen ja kääntämiseen. Autamme sinua kehittämään ymmärrystä kanootiin hallinnasta, mukaan lukien solo melonta, tasapaino, trimmaus ja henkilön oikea sijainti kanoottissa suhteessa tuuleen ja aaltoihin.

Keskittymme erityisesti seuraaviin asioihin melonnassa; kanoottin pitäminen suorassa linjassa, ohjaaminen melalla ja kehittämme kykyä kääntää kanoottia eri melavetojen ja painonsiirron / trimmauksen avulla. Sekä taaksepäin melontataitoja kanoottin hidastamiseen ja pysäyttämiseen, hyödylistä etenkin virtaavassa vedessä.

Päivä sisältää myös eri pelastustekniikoiden harjoittelua. Sekä yksin että parina.

Lisäksi paneudumme turvallisuuteen meloessa ja vesi- ja sääolosuhteiden ymmärtämisen, kanoottin pakkaamisen sekä retkeilyyn kanootilla.

Harjoittelemme erityisesti; J-vetoa, kaarivetoja, kanoottin siirtäminen sivuttain ja eri melontavetojen yhdistelmiä. Tavoitteena hallita kanootia niin että pystyt liikutamaan sitä haluamaasi paikkaan sekä järvellä että helpoissa koskissa.

Kurssin käyneet saavat Soutu ja Melontaliiton Meloja 1 todistuksen.

Kurssi järjestetään Liesjärven kansallispuistossa.

Paikka: Liesjärven Kansallipuisto.

Päivämäärä: 2024

Matkan kesto: Yksi päivä. (kl.9–17)

Osallistujien lukumäärä: 3-4

Vaativuusaste:

Opas: Roope Roine

Hinta: 170€

Vakuutus: Osallistujien on huolehdittava itse vakuutuksestaan.

Hintaan kuuluu: Opetus, kanoottin, melan ja pelastusliivin vuokra. Ruoka- ja matkakustannukset tulevat lisäksi.