Avokanootti melonnan peruskurssi sekä virtaavassa vedessä melonan alkeet. Hossan kansallispuisto.

Hossa on Suomi100 -juhlavuoden kansallispuisto. Alueella on kolme kaunista jokea: Somerjoki, Iikoski ja Perankajoki sekä lukuisia pieniä järviä. Luonoltaan Hossassa on lapin tuntua. Asumme kurssin ajan teltassa tai lisämaksusta voit asua myös mökisä. Teemme päiväretkiä lähialueen järvillä ja joilla.

Ensimmäinen päivä.
Tapaamme illalla Hossassa. Hossaan pääse junalla ja linja-autolla Oulun kautta. Oulu - Kuusamo kestää noin 3 h linja-autolla. Olemme sinua vastassa Kuusamossa.

Toinen päivä.
Turvallisuus, varusteet, kanoottin nostaminen, vesille lasku ja rantautuminen. Ymmärtää melontaroolit tandem-miehistössä ja oppia melomaan yhdessä tehokkaana parina.

Opimme melontatekniikkoita kanoottin eteenpäin viemiseen ja kääntämiseen. Autamme sinua kehittämään ymmärrystä kanootiin hallinnasta, mukaan lukien solo melonta, tasapaino, trimmaus ja henkilön oikea sijainti kanoottissa suhteessa tuuleen ja aaltoihin.

Keskittymme erityisesti seuraaviin asioihin melonnassa; kanoottin pitäminen suorassa linjassa, ohjaaminen melalla ja kehittämme kykyä kääntää kanoottia eri melavetojen ja painonsiirron / trimmauksen avulla. Sekä taaksepäin melontataitoja kanoottin hidastamiseen ja pysäyttämiseen, hyödylistä etenkin virtaavassa vedessä.

Päivä sisältää myös eri pelastustekniikoiden harjoittelua. Sekä yksin että parina.

Kolmas päivä.
Tämä päivä auttaa sinua syventämään ja kehittämään eilen hankittuja taitoja.

Lisäksi paneudumme turvallisuuteen meloessa ja vesi- ja sääolosuhteiden ymmärtämisen, kanoottin pakkaamisen sekä retkeilyyn kanootilla.

Harjoittelemme erityisesti; J-vetoa, kaarivetoja, kanoottin siirtäminen sivuttain ja eri melontavetojen yhdistelmiä. Tavoitteena hallita kanootia niin että pystyt liikutamaan sitä haluamaasi paikkaan sekä järvellä että helpoissa koskissa.

Neljäs ja viides päivä.
Aika laittaa uudet taidot koetukselle. Melomme kahdella eri joella. Oppimme hallitsemaan kanoottia virtaavassa vedessä ja laskemme I-II luokan koskia. Paneudumme myös virtaavan veden turvalisuutteen. Miten lukea jokea? Miten huomioida eri riskejä jokiympäristössä.

Kuudes päivä.
Aika matkustaa kotiin ja aloittaa uusien avokanoottiretkien suunnittelu:)

 

Paikka. Hossan Kansallispuisto ja lähialue. Suomussalmi.

Päivämäärä. 12. - 17.8.2021.

Osallistujien lukumäärä. 4 - 6 henkilöä.

Ohjaaja. Chris Thompson & Roope Roine

Hinta. 780€

Vakuutus. Osallistujien on huolehdittava itse vakuutuksestaan.

Kulkuyhteydet. Ouluun pääsee junalla / linja-autolla. Oulu - Kuusamo 3 h linja-autolla. Kuusamo - Hossa 1-1,5h linja-autolla. Olemme sinua vastassa Kuusammossa.

Hintaan kuuluvat. Opetus. Kanotti + turvavälineet. Kuljetukset viikkon aikana. Majoitus teltassa. Sauna.

Hintaan ei kuulu. Vakuutus. Ruoka. Matkat Kuusamoon.