Tee arktinen vaellus Grönlannissa 2021

Grönlanti - yksi maailman viimeisistä erämaista. Muutaman kesäkuukauden aikana ovat muutamat Itä-Grönlannin vuonoista ja kapeista vuorijanoista jäättömiä ja lumettomia. Vuortenhuipuilta näemme autioon maisemaan, joka ulottuu pitkälle etelään ja pohjoiseen.

Itä-Grönlanti antaa meille mahdollisuuden uudelleenkokea kadonneen ajan ennen kuin kylät ja tiet valtasivat alppilaaksot Keski-Euroopassa. Vaellamme satumaisissa maisemissa, joiden keskellä on kauniita vuoria ja vuonoja, jotka ovat täynnä jäävuoria.

Aloitamme veneretkellä pohjoiseen, Ikersaalaqin vuonoon. Sieltä vaellamme koilliseen, kunnes saavumme Sermlik-vuonoon, josta jatkamme etelään. Teemme muutaman päiväretken vuortenhuipuille.

Kuljemme helpossa tunturimaastossa. Kannamme kaikki varusteet itse matkan aikana. Luonto on täynnä arktista kasvistoa, jonka haavoittuvuuden otamme huomioon reittivalinnoissa ja leirintäpaikoissa. Olemmehan vain vieraita tässä ainutlaatuisessa paikassa.

Matka sopii kaikille, joilla on hyvä kunto ja joilla on kokemusta painavan rinkan (15–20 kg) kantamisesta usean päivän aikana. Mukaan tarvitse vain henkilökohtaiset varusteesi. Moln varustaa ryhmän teltoilla ja kaikilla yhteisillä varusteilla.

Paikka. Grönlanti. Kalaallit Nunaat. Itä rannikko.

Päivämäärä. 2023

Matkan kesto. 12 päivää. 8 vaelluspäivää.

Vaativuusaste. Vaativa.

Osallistujien lukumäärä. 6-8 henkilöä.

Hinta. 2400€.

Vakuutus. Osallistujien on huolehdittava itse vakuutuksestaan. Matkavakuutusta suositellaan.

Hintaan kuuluvat. Opastus. Ruoat retken aikana. Kuljetukset Grönlannissa. Telta. Majoitus Tasilaqissa sisätiloissa retken jälkeen, 2 yötä.

Hintaan ei kuulu: Matkat Grönlantiin (Kulusuk on lentokentän nimi), vakuutus.

Neuvoja ympäristöystävälliseen retkeilyyn Grönlannissa PDF.